torsdag 24 oktober 2013

Inkokta äpplen med glass

Ikväll har jag haft middag med tjejerna här hemma.
Till förrätt bjöd jag på gurksnittar fyllda med fetaostkräm, tillvarmrätt blev det Bibimbap, en koreansk rätt med ris, grönsaker och tofu.
Till efterrätt bjöd jag då på det rubriken säger: inkokta äpplen med glass.




Inkokta äpplen med glass

Du behöver
4-6 äpplen
7dl vatten
3dl socker
1 knivsudd vaniljpulver
1 kanelstång
vaniljglass
ev. askorbinsyra

Gör så här
Skala äpplena och skär dem i klyftor.
Blanda vatten, socker, vaniljpulver och kanelstång i en kastrull och koka upp.
Lägg i äppelklyftorna och låt sjuda i 5-10 minuter utan att de mosas sönder.
Blanda eventuellt i en knivsudd askorbinsyra om du tänker vänta ett tag med att äta äpplena.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Häll upp i väl rengjorda burkar.
Servera med vaniljglass.

Alexandra Lindgren

Inga kommentarer: