onsdag 14 november 2012

Höstig paj med svenska äpplen

Tänk er en riktigt mörk höstkväll med regnet piskande mot rutan. Ni kryper upp i soffan och myser med en filt, tända ljus och en bit nybakad äppelpaj.
Inte ett helt tokigt scenario enligt mig.

Förra veckan var det en sådan där trist höstdag som bara november månad kan bjuda på. Jag passade då på att baka äppelpaj så jag hade något gott att bjuda min kära sambo på.

Höstig paj med svenska äpplen
1  form 20x20cm

Du behöver
3dl mjöl
100g smör
3msk vatten
1 äpple
kanel
strösocker

Gör så här
Blanda mjöl och smör i en bunke. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
Tryck ut nästan all deg i en smord pajform och lägg ut skivade äpplen. Strö över kanel och socker och lägg den resterande degen i ett mönster ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 25-30 minuter.
Servera med vaniljsås





Alexandra Lindgren

Inga kommentarer: