Jag var lite lat idag och använde mig av färdiga tårtbottnar, det blir såklart lite godare med hemgjorda.
Sommar på fat |
Klassisk jordgubbstårta
tre-delad tårtbotten
4dl vispgrädde
ca 1,5 L jordgubbar
vaniljkräm
ev. florsocker
Gör så här:
Lägg en botten på ett tårtfat och bred över vaniljkräm.
Mosa ca 1L jordgubbar med en stavmixer så det blir en krämig sås. tillsätt någon matsked florsocker om jordgubbarna är lite sura i smaken. Lägg nästa botten på den första och häll på jordgubbsmoset. Skiva några jordgubbar tunt och lägg på.
Vispa grädden hårt.
På den tredje botten stryker ni över ett lager grädde och spritsar sedan ut resten av grädden på sidorna.
Toppa med halverade och hela jordgubbar, gärna med lite blast kvar. Det blir så vackert med lite grönt mitt i allt det röda.
Trevlig tårtstund,
Alexandra Lindgren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar